top of page
Search
  • Writer's pictureJudit Robles

Peyu: "El relleu generacional al camp és díficil perquè és poc atractiu"

Updated: Feb 21

Escolta la crònica sobre la xerrada sobre el camp i la ciutat organitzada pel sindicat Unió de Pagesos



L'Auditori del Palau Robert ha obert les portes per a celebrar una xerrada sobre el camp i la ciutat, protagonitzada per les cuineres Ada Parellada i Maria Nicolau i l'humorista i comunicador Peyu.


El sindicat Unió de Pagesos, amb motiu de la celebració del seu 50è aniversari i les mobilitzacions del sector primari, ha convidat tres comunicadors amb molta presència a les xarxes i en el món audiovisual per tal de tenir un debat obert sobre les problemàtiques, els reptes i l'esperança de la pagesia.


Han celebrat el col·loqui a la capital catalana per a fer arribar el seu missatge principal: és necessari apropar les problemàtiques del sector primari al món urbà. Aquest ha estat, de fet, el primer dels quatre blocs temàtics que han tractat a la xerrada, moderada per Salomó Torres, responsable de Sectors Socials del sindicat, que els ha preguntat sobre la importància de la cuina, la indústria alimentària i la consciència del territori.


Ada Parellada dirigeix el restaurant barceloní Semproniana i és coneguda per la seva presència als mitjans de comunicació en la promoció dels bons hàbits alimentaris i la sobirania alimentària. Ha destacat el paper dels professionals de la restauració i dels consumidors en la conservació del producte de proximitat.


Maria Nicolau s'ha expressat amb vehemència en resposta a la seva companya de tertúlia i ha destacat l'experiència cultural i antropològica de la cuina. A més de la seva feina com a cuinera, es dedica a reflexionar i divulgar, a través de les seves obres i la ràdio o televisió, la necessitat de la consciència ciutadana sobre la importància de l'alimentació.


En Peyu, originalment de Sant Hipòlit de Voltregà, és conegut mediàticament per la defensa de vida als pobles i la reivindicació del món agrari, ha insistit molt en la importància de fer atractius el món del camp al jovent. Explica que Les Cabres d'En Peyu, el seu projecte ramader impulsat per la seva parella, pretén mostrar als més petits que la feina al camp és una opció possible.


La conversa: "El camp i la cuina: reserva d'indis en una societat urbana i accelerada" ha estat oberta al públic | Clàudia Valdés


L'aforament s'ha completat gairebé sencer. Més de cinquanta persones han escoltat la xarrada presencialment, que també s'ha retresmès en directe a través de les xarxes del Palau Robert. Però l'objectiu que busca el sindicat i del qual han parlat els tres convidats no s'ha complert: no han assistit moltes persones de la ciutat, sinó que l'acte ha cridat l'atenció a persones properes del sector i el sindicat. La conversa, però, ha resultat accessible i amena pel públic. Ha comptat amb tocs d'humor dels participants, respostes actives i exemples dinàmics que han explicat la incertesa, el dubte, i les injustícies administratives que reivindiquen els treballadors del camp.


La tertúlia d'avui és la primera de les dues que se celebraran a Barcelona, aprofitant exposició Visca la Terra! d'Unió de Pagesos. La segona conversa "Pagesia, ruralitat i país" tindrà lloc l'11 de març i comptarà amb Joan Girona (enginyer agrònom), Vanesa Freixa (activista a muntanya) i Roser Vernet (activista al Priorat). L'accés és lliure i gratuït i és una oportunitat per a la ciutadania d'apropar-se a les demandes del sector primari d'una manera conscient.

36 views0 comments

コメント


bottom of page