top of page
Search
  • Writer's pictureClàudia Valdés i Judit Robles

Pagesos del Baix Llobregat i l’Anoia bloquegen l’accés a Mercabarna

Updated: Feb 14

El sector primari exigeix la igualtat de condicions en els controls dels productes europeus


La crida de la protesta ha seguit el lema: "De motius ens en sobren, la pagesia n'està farta". | Clàudia Valdés


La mobilització pagesa continua. Unió de Pagesos va convocar durant el cap de setmana noves protestes al territori català, que inclouen el tancament de pas a les dues entrades principals de Mercabarna, el port de Tarragona i l'AP-7 a l'altura de la Jonquera. L’objectiu de les reivindicacions d'avui és el mateix que el dels darrers dies: menys burocràcia, preus baixos i un augment de producció.


Amb les marxes lentes de la jornada d’avui, els agricultors i ramaders pretenen paralitzar tres punts clau quant a l’entrada i sortida de productes a Catalunya. Una vintena de tractors i altres vehicles del Baix Llobregat i l’Anoia s’han aturat a l’entrada del Prat de Mercabarna. Els protestants, que s’han detingut a les 9 del matí, pretenen allargar el bloqueig de l’accés sud fins a les 16 h. Tot i que els diversos transportistes romanen aturats a les portes del recinte, dins del mercat l’activitat comercial segueix amb normalitat. Les carreteres N-2, C-17, C-25, C-38 i l’Eix Transversal també són afectades per les marxes lentes d’altres tractors provinents de diversos punts del país, que s’hi han sumat a les crides dels sindicats i altres manifestants. 





Germán Domínguez: “Fer visible aquesta queixa amb els productes és molt important”





Un dels representants d’Unió de Pagesos a la mobilització, Germán Domínguez, parla de l'estratègia de la protesta: “Mercabarna és una infraestructura clau en l'àmbit de Catalunya i fer visible aquesta queixa amb els productes és molt important.” A més, reclama la igualtat de condicions burocràtiques amb els països tercers i demana a Europa que reguli “l’entrada de producte que ve de fora de la Unió Europea sense controls fitosanitaris.”






62 views0 comments

Comentários


bottom of page