top of page
Search
  • Writer's pictureClàudia Valdés i Judit Robles

Les mobilitzacions pageses s’allarguen fins dijous

Updated: Feb 28

La protesta dels agricultors i ramaders és una queixa de “la competència deslleial d’importacions” a arreu d'Europa


Els pagesos s’han desplaçat fins a Puigcerdà per tallar la frontera amb França  I  Estela Haro



Àudio de la notícia:


Els pagesos han reprès les mobilitzacions de les últimes setmanes i han tornat a sortir al carrer amb els seus tractors. Després que no hi hagi hagut cap acord entre les demandes del sector primari i el govern, s’han convocat marxes lentes i talls arreu de diverses carreteres catalanes des de primera hora de la jornada d’avui. Han arribat a quatre zones principals del territori: l'N-II, des dels municipis de Santa Llogaia Àlguema i Orriols, han convocat marxes cap a l’AP-7; a Molló fins Coll d’Ares per a retenir la C-38 i el túnel de Viella, i des de Puigcerdà fins el Pont de Llívia. La reivindicació dels pagesos i ramaders, que ha seguit les passes dels països europeus, manté les mateixes demandes que han anunciat a través dels diversos sindicats. Unió de Pagesos, una de les plataformes catalanes principals a favor de les manifestacions, ha anunciat que la protesta és una queixa de “la competència deslleial d’importacions.” Les crides i organitzacions de les manifestacions d’avui les ha dut a terme Revolta Pagesa de Girona juntament amb el sindicat Confédération Paysanne, de França. És la primera de les jornades de protestes a Catalunya que ha operat directament amb un sindicat extern.


Uns 1.200 tractors s’han concentrat per diverses parts del territori català com són la zona de Girona, la Plana de Lleida o Tarragona  I  Anna Caballol


Els pagesos han anunciat que allargaran els talls de carreteres a l’AP-7, l’A-2, l’AP-2, la C-38, l’N-2 i l’N-152 fins al dijous dia 29 de febrer. Amb la jornada de protestes del dia d’avui també hi havia organitzada una reunió amb el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort. Tot i que diversos pagesos del Barcelonès, del Vallès i del Baix Llobregat s’han agrupat davant de la seu del Departament d'Acció Climàtica a Barcelona presentant un document amb diverses peticions, el conseller no ha fet acte de presència. Per aquest motiu, Unió de pagesos ha decidit ampliar les mobilitzacions en les carreteres. De moment, els agricultors i ramaders que s’han passat tota la jornada a les carreteres, també hi faran nit fins demà.




54 views0 comments

コメント


bottom of page